Премиерът беше категоричен. Считам, че рестарт е необходим. Мисля, че с тези промени все повече ще разбираме отсега нататък какъв е духът на младите, какво искат. Борисов даде ясно послание, така че аз приветствам това негово решение. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод вчерашното изявление на министър-председателя. Тя посочи, че има юридически способ за свикване на Велико Народно събрание.

По отношение коментара на президента, аз считам, че той трябва да бъде обединител на нацията и да показва това, което Конституцията му е вменила като правомощия. Според мен това е поредното говорене, което президентът излъчва. На този ден на Богородица трябва да сме обединени като нация и да положим усилия по отношение на това да спасим всички българи. Знаете, здравето е важно в момента в тези условия на пандемия. С обединени сили на правителството, на местната власт и църквата да преодолеем негативните последици на тази пандемия, която нанася удар на икономическия живот, допълни Николова.

Тя честити празника на всички българи, жела им обединение, дух, да са здрави те и техните семейства. „Този празник е много важен и е важен за религиозния и поклоннически дух. За втори път съм тук, откакто съм министър на туризма, и считам, че тази ниша на туризма тепърва може да я развиваме. Трябва да помним нашата история, тези които не помнят историята, не могат да имат бъдеще”, заяви Марияна Николова.