Със 112 гласа "за", 0 против и 1 въздържал се парламентът отмениха решението за създаване на временна комисия, която да разглежда новата конституция, предложена от ГЕРБ. 

На 2 октомври парламентът създаде Временна анкетна комисия за разглеждане на проекта на нова Конституция. "За" създаване на комисията гласуваха 116 народни представители, "против" - 52 и "въздържали се" -1, с което проекта на решение бе приет. Предложението за създаване на комисията е на д-р Даниела Дариткова и ПГ на ГЕРБ. Комисията ще работи в срок от 2 месеца. Целта й е да обсъжда и анализира проекта на Конституция и да предлага конкретни предложения за промени в него.

За председател на Комисията бе избрана Десислава Атанасова от ГЕРБ, а за неин заместник Искрен Веселинов от "Обединени патриоти". Членовете на комисията са: Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Борис Ячев и Христиан Митев от „Обединени патриоти“, Симеон Найденов, Пламен Христов и Ирена Пешева от „Воля“ и Спас Панчев от групата на независимите депутати. От БСП не предложиха членове на комисията. От ДПС също не предложиха членове на комисията и напуснаха пленарната зала.