"Ако Ви се налага да посетите НОИ, РУСО, ДКЦ, НАП и други, пеша сте и трябва да пресечете бул. "Руски" до хотел "Лайпциг", ще ви е трудно! Даже невъзможно! Ами ако сте с бебешка количка или сте инвалид? И да паднеш и се потрошиш, на кого да се оплачеш... май май на арменския поп..."

Това ни е написал нашият читател Нико Ников и ни е изпратил снимки, които са достатъчно красноречиви. На тях се вижда как простосмъртни пловдивчани пешаци - с колички, без колички, с торби, с малки деца или просто на токчета, са принудени да маневрират през чакъл, пясък, строителни отпадъци, камъни, прах, мръсотия... за да пресекат един от основните пловдивски булеварди.

"Пешеходците кучета ги яли! То бива да се пести от всичко, ама чак пък толкоз. Нима няма възможност възникналите при строежа временни неудобства да бъдат минимизирани? Още повече, че се касае за живота и здравето на хората!", възмущава се нашият читател и ние се присъединяваме към гнева му.

Наистина толкова ли е трудно, когато се започне поредният плануван от месеци ремонт, да се помисли и за тези, които се придвижват с краката си из Пловдив? Да се направи една културна и БЕЗОПАСНА пътечка, чиста, подсигурена, заградена... за да може майките с колички и всички останали да се придвижват без страх за хигиената си, живота си, сигурността си? Още повече че нито един ремонт в Пловдив не трае само няколко дни, а продължава с месеци?

Толкова ли е трудно?

Още новини ТУК

TrafficNews.bg