“Не искам да казвам, че сме идеални, но по-добри още няма.”

Тази заявка направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отказа да предрича колко евродепутати ще има общата листа със СДС. Лидерът на ГЕРБ съсредоточи критиките си към останалите десни партии - ДСБ, Да България, които отиват заедно на евроизбори.

“Аз за моите опоненти вляво не искам да говоря. Те не са ми интересни”, каза още Борисов. По негови думи обаче именно тези десни партии ще съсредоточат цялата си кампания в това да ударят по ГЕРБ и СДС.

Борисов не пропусна да напомни, че за два гласа пакетът “Мобилност” да бъде отложен, а на заседанието не е присъствал Светослав Малинов от ДСБ. “Българи отрязаха главата на транспортните работници и сега с такива усилия да го отложим във времето. Е, важно ли е тогава”, попита той. Борисов обаче беше категоричен, че не бива да се допускат грешки и даде за пример “Апартаментгейт”.

“Лошо е, когато ни хванат в грешки. За хората от БСП апартаментите и ниските цени са никакъв проблем. Те са свикнали да живеят в резиденции и държавни жилища. Лошо ни удариха и от това зависи дали сме си сложили добра обеца. Аз нямам съмнения, че тази листа е по-добра от всяка една”, заяви Борисов. Лидерът заръча на актива си да не влиза в език на омразата по време на кампанията.

“Не искам да сте кучки”, обърна се Борисов към Ева Майдел и Мария Габриел.

8 евродепутати. Това според Румен Христов, лидер на СДС, е реалистичната цифра за евродепутати на листата на ГЕРБ и СДС.

“Заедно ние ще успеем да постигнем резултат, който ще надхвърли очакванията на някои наши зложелатели”, заяви Христов. Той излезе на сцената заедно с Бойко Борисов