При третата регистрация парламентарната група на ГЕРБ-СДС влязоха в пленарната зала и се отчете кворум от 155 депутати, достатъчен да стартира работата на Народното събрание.
 
Първите два опита за събиране на минимум необходимите 121 депутати в зала се провалиха. При първата регистрация в залата имаше 89 депутати от "Възраждане", ДПС, БСП и "Български възход".

При втората регистрация парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната" и "Демократична България" отново не влязоха в пленарната зала и бяха регистрирани 92 народни представители. Това стана причина за политически изказвания в кулоарите.

След първия опит за събиране на кворум Искрен Митев от „Продължаваме Промяната” посочи, че това, че не са влезли в зала е политически ход и обясни, че отказват да участват в дебати, докато не стане ясно каква е причината хартиената бюлетина да бъде най-важното нещо в Народното събрание.

Христо Иванов от „Демократична България” пък обясни, че липсата на кворум не пречи на НС да работи и напомни за дългото заседание на Правната комисия, в която се разглеждаха промените в Изборния кодекс.

„Ако има 89 човека в залата, не е защото липсва ДБ”, подчерта той и добави, че подходът им е правилен. „Очевидно е, че трябваше да се прибегне към крайни мерки, за да се върне някакъв здрав разум в целия процес”, каза той.