"Министерството на външните работи на Руската федерация оценява изгонването на двамата руски дипломати от София като откровено неприятелска стъпка и провокация. Русия си запазва правото да предприеме реципрочни действия", съобщи министерството на външните работи.

От ведомството допълват, че България не е представила никакви смислени доказателства за решението си да изгони руските дипломати.

От там посочват, че действието на българските власти са в разрез с конструктивния и взаимно уважителен характер на българо-руските отношения

„На 24 януари българските власти решиха да изгонят от страната дипломат от посолството и служител на Търговското представителство на Руската федерация в България. Не са представени правдоподобни доказателства в подкрепа на това решение. Считаме тази стъпка на София за открито недружелюбна и провокативна, противоречаща на конструктивния и традиционно взаимно-уважителен характер на руско-българските отношения. Запазваме си правото на ответни реакции”, пишат от руското външно министерство.