Подкрепа за дребните земеделски производители, които сами продават стоката си по пловдивските тържища, обещаха младите остриета на БСП.

Тодор Стоилов - кандидат за кмет на район „Централен”, д-р Любомир Паунов - кандидат за общински съветник и Теодора Халачева - народен представител в 44-то Народно събрание се срещнаха с български производители от Четвъртък пазара и Понеделник пазара.

Те купуваха от тях само родни продукти, които по-късно бяха раздадени на хора в нужда. Разговаряйки с тях, те се запознаха с техните проблеми, които бяха записани, заедно с предложения и идеи.

 Основен проблем, маркиран от хората по тържищата, е лошата държавна политика към малките и средните производители и воденето им към фалит.

Най-големите проблеми са потискането на българския производител от по-големи такива и липсата на лоялна конкуренция с големите хипермаркети дъмпингът на цените на вносната продукция, дотирана от съседните държави.

Сериозен проблем представляват и високите такси, водещи до масово празните сергии на Понеделник пазара, поставената бариера , която ограничава достъпа на търговците за разтоварване на стока и липса на паркоместа за всички производители. Търговците споделят също, че повече от две години не се монтира навес, който, според тях е готов отдавна, което се явява като голям проблем, особено в студените дни в годината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!