Няма да я подам, защото това е интрига, започната от вестника на проруски газов олигарх. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ правосъдният министър Данаил Кирилов по повод вчерашната провокация от БСП към него.

Юнкер си отиде, Кирилов не. Това заяви вчера от трибуната социалистът Крум Зарков по повод мониторинга на ЕК. Той припомни, че правосъдният министър е обещал, че ако мониторингът не падне, ще си подаде оставката. Ще разберем дали думите му имат тежест от това дали ще изпълни заканата си за оставка, предупреди той. И коментира, че България е страна на много бедни и малко богати. Според червения депутат политиката на правителството прави богатите по-богати, а бедните остават бедни.

Министър Кирилов обаче е категоричен, че това не е подов да подаде оставка. „Това не означава, че след половин час няма да имам друга причина да напусна поста си. Особено в правосъдната система винаги има, а и вчера се насъбраха много събития”, призна той.

Министър Кирилов коментира и темата с връщането на бизнесмена Басил Божков у нас. „Вярвам, че Божков ще бъде изправен към българския съд. Очаквам становището на Министерство на правосъдието на ОАЕ. По отношение на разследването, ако прокуратурата прецени, че има данни за провеждане на разследване, сигурен съм, че такова ще бъде започнато”, посочи правосъдният министър.

Относно поисканата оставка на Лозан Панов пък бе категоричен, че отдавна има основания за това. В никакъв случай обаче Лозан Панов не би трябвало да бъде мотивират да подава оставка, защото това би се използвало повратно”, категоричен е Кирилов.