Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават като разговорите са конструктивни. Това коментира вицепремиерът в оставка Мария Габриел на излизане от президентството след консултациите за съставяне на ново правителство.

"Преговорите продължават, имаме общи точки. Разговорите са конструктивни. Разбира се, имаме и различия и точно затова ни трябват преговорите, за да може преодоляването на различията и шансовете, които си даваме, за да преодолеем тези различия, да са на много стабилна основа. За нас тази основа са приниципите за прозрачност, да има споделена отговорност, да има много ясен механизъм за вземане на решения. Имаме нужда от още малко време. Благодарна съм за конструктивния тон, в който през последните два дни преговорите протекоха", заяви Габриел.

За ГЕРБ-СДС е важно да се придържат към предложеното от тях коалиционно споразумение, коментира още Габриел. В момента се работи върху общ текст.

Започват консултациите при президента: Радев се срещна с ГЕРБ-СДСПрез уикенда ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" проведоха серия от разговори