Веселин Марешки категорично заяви, че неговата партия се разграничава както от управляващата партия, така и от опозицията.  Това е показало о гласуването на „Воля“ по време на Вота на недоверие.

По време на вота единствено Марешки е гласувал „против“, а  11-те депутати – „въздържали се“.

„На никой в момента не му трябват предсрочни избори и едно правителство на БСП и Румен Радев би ни вкарало в национална катастрофа“, каза лидерът на Воля пред Нова телевизия.

Според него в момента не е времето за предсрочни избори, но трябва да бъдат направени още промени в кабинета, за да може страната да се справи с тежките икономически последствия от Ковид.

„От една страна ние се опитваме да се разраним от управляващиет, но искаме да запазим и държавата, т.е. властта да не отиде в ръцете на опозицията“, каза Марешки.

Според него е приоритет държавата да предприеме съществени промени в сферата на лекарствата.

„Дори и президентът Тръмп от последните дни се усети, че темата за лекарствата е важна за всички хора по целия свят. Това в България също е голям проблем. Нужно е да осигурим безплатни лекарства на хората над 65 години, както и на децата до 4 клас. Това е наше искане от началото на мандата, но нито една партия не ни е подкрепила.   Спокойно мога да кажа, че има фармацевтична мафия у нас и ние трябва да се преборим с нея в интерес на българските граждани. Тази тема, обаче стои на заден план“, каза Марешки.

Според него на площадите по време на протестите се виждат много „стари муцуни“, които по една или друга причина вече са били в политиката и са били изхвърлени от там.

Той коментира и президента Румен Радев.

„Нищо добро не се случи по време на неговия мандат, нито пък от конфронтацията, която той предизвиква. Ако единствената алтернатива е да си отидат ГЕРБ и да дойдат БСП е по-добре всички да избягат държавата“, категоричен бе Марешки.