Мая Манолов няма да подкрепя други независими кандидати из страната. Тя каза това на пресконференция в НДК, след като официално обяви кандидатурата си за кмет на София. Не съм одобрявала такава идея, каза Манолова. В писмо на инициативния комитет, който я издигна от вторник Манолова бе призована да помогне на други независими кандидати за кметове и за общински съвети. Освен това от два дни Манолова повтаря, че промяната започва от София.  

 „Нямам никакво намерение да се занимавам с партийно строителство, имам една кауза и това е София”, каза Манолова. С тези думи, тя отрече слухове, че ще създаде партия. Тя добави, че непосредствената и задача е да спечели изборите в София и да докаже, че моделът може да бъде разграден и да се управлява със и за гражданите.

Манолова каза, че ще финансира кампанията си абсолютно прозрачно. „След като инициативният комитет се регистрира в Общинската избирателна комисия, ще обявим банкова сметка, а също така и електронна платформа, чрез която всеки български гражданин ще може да направи дарения, както е записано в закона - до размера на една минимална работна заплата, до 560 лв. Размерът на даренията и техните податели ще бъдат обявявани ежедневно на сайта на кандидати и на инициативния комитет. Финансирането ще бъде абсолютно прозрачно. Няма да се възползвам от възможностите, които даде законодателят за финансиране от фирми и корпорации. Ще приемам дарения от българките граждани. Ще правим толкова разточителна или неразточителна кампания, колкото ми позволяват събраните средства и, разбира се, законовите изисквания”, каза още Манолова.

Предизборната платформа на Манолова ще бъде готова в средата на септември, а в изработването й ще участват експерти. Тя обяви, че си представя столицата чиста, светла и такава, че може да се диша. Кандидатът за кмет все още няма лозунг. Очакванията на Мая Манолова са за нечестна, агресивна и подла кампания.

Криско и Анелия искат Манолова за кмет, тя обеща да спаси София от акулитеЩе разруши тази стена на властта тухла по тухла, обеща досегашният омбудсман от покрива на НДК