Премиерът Бойко Борисов се опита да потуши напрежението между България и Франция, възникнало след думите на френския президент Еманюел Макрон. Последният заяви в интервю за френско издание, че предпочита мигранти от Африка пред каналджийски банди от България и Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон се свърза с мен, за да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в интервю, не отговарят на истината, написа Борисов в профила си във Фейсбук. И допълни, че е получил уверение от френския държавен глава, че никога не е критикувал българските граждани, работници или институции.

Президентът Макрон препотвърди подкрепата си към България. Като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред, написа още Бойко Борисов.

По-рано днес министърът на външните работи Екатерина Захариева на специален брифинг изрази недоумение и възмущение от "обидните", по израза й, думи на президента на Франция. Българският посланик във Франция Ангел Чолаков ще връчи в понеделник протестна нота във френското Министерство на външните работи.