Пробивът е направен, промяната е възможна и е близо. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова, която беше подкрепена и от БСП.  В столицата битката продължава и тя е между Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) и Мая Манолова (независим). Разликата между тях е 9% по предварителни данни.

София иска промяна, каза Мая Манолова. Тя поздрави и другите кандидати на промяната. "Те защитиха каузата си въпреки ударите, които им нанесе властта", отбеляза Манолова. 

"Можем да спрем мръсния въздух във властта и на улицата. Нужни са силите на всички, за да се справим с лъжата и кражбите, и силовата власт", каза още тя. 

По думите й гражданите искат личности, които искат да носят отговорност. Тя посочи, че предстои избор между диктата и демокрацията.

"Уважавам хората, които се борят, а не тези, които се спотайват. Стоях с години до такива хора и никога не ги питах от коя партия са. Не ги питам и днес, няма да ги питам и утре.

Нужни са много сили, нужни са силите на всички, за да се справим с лъжата, с кражбите и със силовата власт. София няма нужда от усмихнато лице, параван, зад което се крие всичко това. Гражданите искат личности, които могат да носят персонална отговорност.

Пробивът е направен. Направиха го гражданите. Това, което партиите, не можаха да направят за 14 години в София, го направиха гражданите. София ще има балотаж. Аз осъзнавам отговорността, която ми възлага вотът на хората.

Със същия хъс, с който се борех досега, ще продължа да се боря и през следващата седмица. Промяната е възможна. Промяната е близо. Аз разбирам тези, които не излязоха да гласуват. Те не повярваха, че нещо може да се промени. Сега се видя, че може. Че промяната е възможна.

Изборът е свещено право, предстои да изберем между диктата и демокрацията. Предстои да направим избор дали да отворим вратата и през нея да влезе свободната воля на гражданите във властта или вратата да остане затворена и да продължат да ни управляват по същия начин. Изборът е свещено право, използвайте го. София означава - мъдрост", каза Манолова.