Липсата на политическа подкрепа е допринесла за слабия резултат на президентските избори на Лозан Панов. Така самият той коментира резултатите от вота. Панов призна, че е очаквал подкрепа от Христо Иванов, но не я е получил, както и от никой от лидерите на ДБ. Панов посочи като виновен за настоящата криза Румен Радев като основен управляващ в момента.

„Не усетих подкрепата на ДБ. Нямаше нито един лидер, който да обяви номера на бюлетината ми. Лидери на ДБ не са имали намерение да издигат свой кандидат. Подкрепа имаше само от една малка група ентусиасти от средите на ДСБ“, добави още пред БТВ.

Според него е платил цената да казва истината. 

"Кандидатът, който ме изпревари, Костадин Костадинов, заложи на антиваксърския вот. Аз заложих на това хората да се ваксинират", заяви още той.

С кандидатурата си Панов каза, че е искал да постави темата за съдебна реформа в центъра на политическия дебат. По думите му ДБ не са били честни с избирателите си. Според него е проблем, че в последните два парламента не се е сформирало редовно правителство: „Аз бих искал да има стабилно управление“.

Панов обясни, че е получил покана да се впусне в президентската надпревара един ден преди края на кампанията и това е изиграло своята роля за неуспеха му: „аз ги изненадах с моето съгласие в последния момент да се кандидатирам, защото вярвам, че съдебната реформа трябва да се осъществи“.