„Преди 6 месеца, когато започна поголовната сеч в парка зад хотел "Санкт Петербург" и през ум не ни минаваше, че днес протестът срещу застрояването ще участваме в местните избори. Трудно решение, което всички от инициативния комитет взехме заедно, за да гарантираме, че теренът ще остане зеленина“, казват от на инициативата „ Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“.

Инициативният комитет реши да издигне лидера на протеста Асен Костов за кандидат за районен кмет на „Северен“ в Пловдив, както и още 7 човека от протеста за общински съветници.

„Длъжни сме да отбележим, че ние не сме политици и никой от нас не се е занимавал с това. Затова бяхме издигнати като надпартийни кандидати от гражданската квота в листата на "Демократична България". През изминалите месеци се свърши изключително много - срещи с редица институции на местно и национално ниво - министерство на отбраната, МРРБ, военно-историческия архив във В. Търново, омбудсманът на Р. България - Мая Манолова, Областният управител на Пловдив, кмета на Пловдив и още много други. По наша покана Бойко Борисов лично пристигна в парка, за да се запознае с проблема. Казусът обаче все още не е решен и при множеството ни срещи с администрацията стигнахме до заключението, че единствената гаранция, проблемът да бъде решен до край е гражданското участие в управлението. Просто няма как хора създали проблема, сега да го решават! Достатъчно се нагледахме как едни институции прехвърлят топката на други и нищо не се случва... Единствено чрез прякото участие на гражданите в управлението можем да решим проблемите на града. Промяната започва от Северен!“, пишат от ИК в Кършияка.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Спонсорирана публикация.