Социалистите ще решат кой да е лидер на БСП. Това заяви Крум Зарков, като отклони и въпрос дали той ще е наследник на Корнелия Нинова. 

"Получавам доста сериозна подкрепа отвсякъде и удари от онези сайтове, които са заети да очернят хората. Ще взема решение дали ще се кандидатирам за поста когато започне съответната процедура", коментира Зарков пред БТВ.

По думите му по-важното в ситуацията е съставянето на правителство и чак тогава възстановяването на левицата.

"Няма противопоставяне между Румен Радев и БСП, според мен една от причините за лошия ни резултат е разминаването на подкрепата на левицата за Радев", каза Зарков.

Той допълни, че действията на "Продължаваме промяната" са добри и решението да не се включват ГЕРБ и ДПС в преговорите е било правилно. "След президентските избори, от понеделник трябва да работим за стабилно правителство", каза Зарков.

Той допълни, че преговорите за кабинет и екипът от левицата, който ще участва, зависят от националния съвет на БСП. "Те ще дадат съответния мандат на който преценят, че трябва. След това ще се организират екипи, за да влезнат в тези преговори и да допринесем към тях", каза още Зарков.

"Те ще дадат съответния мандат на който преценят, че трябва. След това ще се организират екипи, за да влезнат в тези преговори и да допринесем към тях", каза още Зарков.