"За мен нищо няма да се случи днес. Ще има малко повече македонски мерак в подготовката и провеждането на митинга. Но Македония ще ври и ще кипи до началото на есента". Това заяви Красимир Узунов по Нова тв.

Той заяви, че най-обезпокоителното в цялата ситуацията е дали това, което се случи в Куманово, няма да предизвика ответната албанска реакция: "Най-много ме притеснява докога албанците ще решат да търпят това правителство. Защото ключът не е в Зоран Заев. Аз не съм сигурен дали той ще спечели изборите през есента". Като най-голям проблем в нашата съседка Узунов посочи кризата на идентичността: "Там след войната от 2001 г. едната част на страната говори на един език, другата - на друг. Дори икономическото развитие е различни".

"Македония ще бълва и ще генерира проблеми. Никой не знае кога ще се радикализира следващото поколение албанци", изтъкна експертът.

Във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, че на границата ни с Македония има армия, бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров заяви: "Не знам да има армия на границата, още по-малко да тренира. Но няма нужда от изпращане на армия". "Крайно време е Европа да обърне внимание на случващото се в Македония", изтъкна той.

Красимир Узунов определи случилото се в Куманово като "един много фалшив сюжет, с много кръв и с лош сценарий".

"Почти съм убеден, че след време ще се окаже, че част от хората, които бяха установени (в Куманово - бел.ред.) и срещу които бе извършено полицейското нападение, може би ще се окажат свързани по някакъв начин с македонското контраразузнаване", заяви Гяуров, като допълни, че е възможно "тези хора да са били провокирани и мотивирани да бъдат там, за да обслужат един партиен интерес".

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg