Твърдо против приемането на кабинета "Габриел" се изказа лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Вместо това той предложи три възможни изхода на политическата ситуация - избори, преврат или революция.

"Не трябва да бъде създаден кабинет, ние ще гласуваме против, естествено", заяви той в парламента и обясни: "Успешна ротация означава неуспешно развитие за България".

"Това, което се случва в момента, е нещо безпрецедентно за последните 34 години. Такива грозни политически игри, такива грозни и пошли спектакли, такъв цирк отвратителен. Единственото, което ще постигне, е още по-ниска избирателна активност. Хората са отвратени от това, което се случва. Не знам след като снощи ПП-ДБ нарекоха Мария Габриел "красивото лице на мафията", сега те ще преговарят отново с красивото лице на мафията? ПП-ДБ пък от своя страна, които ГЕРБ използва като прах за пране, сега очевидно нямат никакъв проблем отново да бъдат използвани като кърпички и салфетки, с които да си измият ръцете техните партньори разбойници от ГЕРБ и ДПС", коментира Костадинов.

Затова той заяви, че категорично изборите са изхода от ситуацията въпреки намаляващата избирателна активност. "Изборите пречистват всичко. Другият вариант е преврат или революция. Това са трите форми на промяна. Кое от тези предпочитаме? Защото другият вариант е още от същото. Не може да продължаваме още по този начин", каза той и обясни, че революцията може да е тиха, мирна и електорална и "Възраждане" вече я води.