Здравко Димитров е фаворит за нов кмет на Пловдив, показва анкетата на TrafficNews, в която участие са взели над 9000 души през последните 3 седмици. Както всички социологически агенции, така и читателите ни са отредили първото място на Зико с 31,25%.

Със сигурност кандидатът на ГЕРБ ще бъде на балотаж, големият въпрос обаче е кой ще се изправи срещу него. Преди старта на кампанията изявените фаворити бяха Здравко Димитров и Славчо Атанасов, а зад тях се нареждаше Дани Каназирева.

Месецът, в който кандидатите имаха шанс да покажат платформите си пред пловдивчани, доведе до увеличение на подкрепата на други кандидати. Безспорно най-забележителен ръст е при кандидата на ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев. Той стартира кампанията от нулата, а в анкетата на TrafficNews той заема второ място с 15,46%.  С един процент зад него е кандидатът на НФСБ/ВМРО Славчо Атанасов с 14,44%.

Така битката за второто място се очертава между двамата кандидати.  На четвърто място в нея е Дани Каназирева. Адвокатката събира 10,20% от вота на читателите ни. Близо зад нея с 9,52% е кандидатът на БСП Николай Радев.

Зад тях е адвокат Атанас Костов и Николай Бухалов. Кандидатът на „Демократична България” събира 5,48%, а олимпийският шампион от „Кауза Пловдив” 3,84. За друг кандидат биха гласували цели 9,81%

.