Вижте кои са предложенията за служебни министри в кабинета на Главчев. Имената им излязоха по-рано, ето с какво се занимават те:

Номиниран за поста на министър на външните работи е Ивайло Ценов. Той е дипломат от кариерата, но е непознат включително за голяма част от работещите в МВнР.

В продължение на 15 г. Ивайло Ценов е бил консул в австрийската столица Виена, "с много добри връзки с австрийското правителство", посочи при представянето му Димитър Главчев.

Предложеният за служебен министър на икономиката в кабинета на Димитър Главчев е Петко Николов -  бивш дългогодишен шеф на Комисията за защита на конкуренцията.

Той е юрист и финансист по образование, а през годините е заемал различни постове в държавни институции.

Известен е обаче предимно като най-дългогодишният председател на КЗК - от 2003 до 2016 г., като е избиран от две различни правителства - на НДСВ и на ГЕРБ.

Заместничката на Борислав Сарафов Мария Павлова е предложена за служебен министър на правосъдието.

Тя не за първи път ще влезе във ведомството като част от служебен кабинет. Мария Павлова е заемала длъжността служебен министър на правосъдието в периода 27 януари - 4 май 2017 г. Също така е била заместник–министър на правосъдието в две служебни правителства - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 г.

Павлова е била повече от десет години следовател в НСлС, а преди това и в Столичната следствена служба. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура. Завършила е право в Пловдивския университет.

Людмила Петкова сяда в стола на финансовия министър Асен Василев. Освен министър, тя ще заема позицията и на вицепремиер.

Людмила Петкова е признат от всички политически партии, браншови организации и синдикати експерт в областта на финансите. Финансист с лично мнение, което не се притеснява да заяви. Води спорове с аргументи. С лекота обяснява популярно сложни казуси. Трудно „излиза от кожата си". Така колеги от финансовото министерство, политици и хора от различни браншове определят новия служебен финансов министър.

Генерал-лейтенант от резерва Атанас Запрянов е номиниран за нов министър на отбраната в служебното правителство на Димитър Главчев. Роден е на 16 април 1950 г. в село Драгойново, Първомайско. Служи в армията от 1974 до 2010 година.

От 8 юни миналата година до момента е заместник-министър на отбраната при министър Тодор Тагарев. За този период има редки публични прояви и няколко телевизионни интервюта. Името му не е замесвано в скандали.

Завършил е Военна академия по свръзките "Будьони", Санкт Петербург, Русия (1982 г.), магистър е по "Стратегическо ръководство на въоръжените сили" в Генералщабния факултет на Военна академия "Г. С. Раковски" (1995 г.).

Виолета Коритарова, която е номинирана за служебен министър на регионалното развитие и благоустройството е изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър от юни 2018 година досега. В медиите могат да се намерят няколко нейни интервюта в това и качество. Името и не е замесвано в скандали

Според официалната и визитка, разпространена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, когато е назначена за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър е посочено, че тя е експерт с опит в областта на геодезията и геоинформационните системи, инвестиционното планиране, поземлените имоти и регистри.

Предложеният за служебен министър на околната среда и водите Петър Димитров, понастоящем е зам.-министър във ведомството, така че материята, в която влиза съвсем не му е чужда.

Освен това в периода май – декември 2021 година и от август 2022 до началото на юни 2023 година също е бил служебен заместник-министър в министерството.

Евтим Милошев е със статута на звезда в новото служебно правителство, тъй като вероятно е най-разпознаваемото лице в него, след като бе обявен за новия служебен министър на туризма.

Той не се занимава с туризъм, но вероятно е причината Смолян да стане едно от най-посещаваните места у нас през последните години заради изключително успешния сериал "Дяволското гърло", продуциран от Милошев. Действието му се развива именно там, както и в околностите на града.

Предложенията за служебен министър на младежта и спорта Георги Глушков е бивш български баскетболист и президент на Българската федерация по баскетбол от 2011 г.

Той е първият българин и първият баскетболист от Източния блок, играл е в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада в отбора на "Финикс Сънс".

Маестро Найден Тодоров отново ще бъде служебен министър на културата в кабинета на Димитър Главчев. Той заемаше този пост миналата година, когато министър-председател бе Гълъб Донев.

Ивайло Иванов е номиниран за служебен министър на труда и социалната политика. Той е магистър по финанси и кредит от Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. Притежава и магистърска степен по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.
Той е бил заместник-министър на труда и социалната политика през 2016 г. 

От 2003 г. работи в Агенцията за социално подпомагане, като последователно заема различни длъжности – от експертна до ръководна. 

Служебен министър на здравеопазването в кабинета на Димитър Главчев е д-р Галя Кондева.

Тя е специалист по вътрешни болести и хематология в София с над 30 години опит. Завършила е Медицинския университет през 1987 г. Работила е в НЗОК, УМБАСМ "Н. И. Пирогов", "Аджибадем Сити клиник УМБАЛ Токуда", ДКЦ "Вита". От 2022 година оглавява Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания.

Георги Гвоздейков е кандидат за служебен министър на транспорта. Той е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника и технологии“, „Проектиране на летателни апарати“ във ВВВУ „Георги Бенковски“ Долна Митрополия.

Георги Гвоздейков участва активно в създаването на първата система за спешна медицинска помощ по въздух в България. Заместник-председател е на Комисията по транспорт в 47-ото Народно Събрание.

Росен Карадимов е юрист, преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" от 1991 г. , предложен за министър на иновациите и растежа. Като председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие той показа, че познава механизмите за функциониране на икономиката и нуждата й от свеж финансов ресурс.

Карадимов успя да направи една от оспорваните финансови институции в държавата прозрачна.

Владимир Малинов е кандидатът за служебен министър на енергетиката в кабинета на Главчев. Той е изпълнителен директор на националния газопреносен оператор „Булгартрансгаз“. Председател е на Съвета на директорите на „Газов хъб Балкан“.

Валентин Мундров е бил заместник-министър на електронното управление в кабинета "Денков". Мундров е професионалист в сферата на информационните технологии с повече от 20 години задълбочен технически опит в разработването, внедряването и поддръжката на сложни информационни системи. Притежава експертиза в стратегическото планиране, изграждането и управлението на екипи, проекти и програми.

Калин Стоянов, Кирил Вътев и Галин Цоков остават предложени за министри и в служебния кабинет.