Бетонният мост да остане и само да бъде преработен според необходимостите при изпълнение на Железопътния проект, за това ще настоява Община Пловдив категоричен бе днес кметът Здравко Димитров. 

Той обясни, че разговорите продължават и в тях местната власт категорично ще отстоява идеята тази пътна връзка да не бъде премахвана. 

"Трябва да остане тази връзка. Ще настояваме да се преработи", посочи Димитров след въпрос от журналисти дали това означава бутане и изграждане на ново или тип модификация. Припомняме, че екскметът Иван Тотев бе категоричен, че няма конструктивна възможност съоръжението да бъде повдигнато, което реално се налага, за да се изпълнян стандартите за преминаване на скоростните жп линии под него. 

Зико обсъди и още един важен въпрос, а именно малките автобуси, движещи се по линиите на градския транспорт. Той беше провокиран от страна на гражданка, която настоя да се намери решение за възрастните хора, за които транспортът в този му вид е неудобен, тъй като подстъпите към автобусите с малки стълби не са пригодни за тях и дори са опасни. 

"Ще имаме среща с превозвачите. Трябва да минем към по-големи рейсове", посочи Димитров. 

Днешната първа редовна сесия на Общински съвет Пловдив, кметът на Пловдив сравни с Народното събрание, но хумористично посочи, че в залата в Пловдив е по-добре заради качеството на хората в нея. 

"Градусът в Народното събрание е по-висок, тук са по-интелигентни хората", обясни Димитров. 

Заседанието, което беше по-скоро протоколно премина спокойно, като се гласуваха всички заложени точки от дневния ред без особени дебати, освен по точките, касаещи работата Фондация "Пловдив 2019", тъй като стана ясно, че управителнияст съвет ще бъде променен, както и за сформиране на комисия за избор на нов директор на общинската многопрофилна болница "Св. Мина". В комисията бяха избрани Георги Колев от "Земеделски съюз" в качеството ми на юрист и  д-р Иглика Казанджиева и Йордан Илиев от ГЕРБ. 

Здравко Димитров категоричен: Ще има промени в екипа на фондация "Пловдив 2019"Причината е незадоволителната им работа, заяви кметът

Новият председател на Общински съвет Александър Държиков беше освободен от задълженията си като член на Управителния съвет на "Пловдив 2019". Той обаче бе избран за представителя на Общински съвет-Пловдив в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и в Областен съвет за развитие на Пловдивска област.

Днес бяха утвърдени и четири от заместниците на Държиков от ГЕРБ, "Съюз за Пловдив, 'ВМРО-БНД' и "Кауза Пловдив", както следва Стефан Дедев, Евелин Парасков, Димчо Петров и Николай Бухалов. Останалите формации си запазват правото да входират заявление за излъчване на зам.-председател от тяхната група. 

Днес бяха утвърдени и всички комисии в Общинския съвет, като съветниците бяха помолени да останат след събранието, за да обсъдят председателските постове. 

Преди началото на сесията пред залата Здравко Димитров беше пречакан от фенове на Ботев, които настояха ремонтът по стадиона да бъдат форсиран и в никакъв случай да не се разваля концесионния договор. Градоначалникът пое ангажимент да сформира среща между поддържниците на жълто-черния тим и ръководството на Ботев-Пловдив. 

Повече по темата:

Здравко Димитров за Колежа: Задължително ще имам среща с Георги СамуиловКметът бе посрещнат тази сутрин пред сградата на Общински съвет от феновете на футболния клуб