Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще инициира среща със собственика на „Ботев” – Георги Самуилов.

„Феновете на Ботев искат да стане нещо, но не знаят по кой начин. Обещах им, че скоро време ще организирам среща с представители на клуба. Аз също имам желание стадионът да бъде завършен.Трябва малко търпения, юристите ще кажат по кой начин ще се случи”, заяви Димитров пред репортери.

Припомняме, че кметът бе посрещнат тази сутрин пред сградата на Общински съвет от феновете на футболния клуб. Те дойдоха, за да напомнят, че няма да се откажат от стадиона и изразиха притеснение, че има огромно забавяне в строително-ремонтните работи по спортното съоръжение. Футболните запалянковци имаха и кратък разговор с кмета Здравко Димитров и районния кмет на "Централен" Георги Стаменов.

Пред тях те настояха по никакъв начин да не се допуска разваляне на концесионния договор за Колежа. Поредният акт на защита на Колежа беше организиран неофициално, а феновете, които първоначално се готвиха да влязат на първата сесия на Общински съвет, все пак останаха пред сградата.

Фенове на Ботев Пловдив посрещнаха общинските съветници на първата им сесияБултрасите напомниха, че няма да се откажат от строежа на Колежда