Кирил Петков обяви, че ще участва на следващите избори заедно с Асен Василев. Това стана ясно на церемонията по предаване на поста от министър Петков на новия служебен министър на икономиката Даниела Везиева.

Петков заяви, че до няколко дни с Асен Василев ще даде повече подробности за проекта, който подготвят и как ще се явят на изборите. Той обяви, че проектът няма да е нито десен, нито ляв.

„Ние много вярваме, че с десни инструменти може да се постигат леви цели. Привличане на инвестиции, наваляне на данъци, освобождаване от корупция, с тях ще се постигнат по-високи доходи на пенсионерите, по-добро здравеопазване и образование.Ние не можем да кажем, че сме десни, чистото дясно казва -  бизнесът си е бизнес,  лявото – само разпределение”, каза Петков. Той каза, че са финала на организиране на структурите и до няколко дни ще дадат повече подробности. Той предупреди хората да не вярват на всякакви „политически брокери”, които обикалят страната и се представят за техни представители.

„Чуваме, че всякакви хора, които ходят по терена и говорят от наше име. Ако някой е говорил с вас и не е свързан с нас – не му вярвайте.  Хората, които искаме да привлечем, ще има достъп до нас. Никой сме оторизирали да говори от наше име”, каза бъдещият политически лидер.Той добави, че хората в проекта ще бъдат с техния профил.

„ При нас няма  да има  политически инвеститори,  да инвестират средства, за да им се върнат през обществени поръчки, този модел ще бъде прекъснат. Начина за постигне на целите са важни колкото и самите цели, няма никакъв смисъл се правят по стария модел нещата.  Никакви тайни инвеститори, който иска да е част от промяната ще се съобразява с нашите правила”, каза Петков.