Няма да подкрепим номинацията на ГЕРБ-СДС Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди заседанието на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). 

Познаваме я добре и не мислим, че е правилният човек, който трябва да бъде на най-високата позиция в държавата, посочи той. 

"Твърдо оставаме опозиция. Борисов трябва да понесе две отговорности. Първата е, че не си спази уговорката за ротацията и падна правителството на акад. Денков.

Втората му отговорност е, че сега е първа политическа сила - нека да си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал.

ПП-ДБ ще бъдем ясна опозиция в този парламент, ще отстояваме проевропейските политики, антикорупционните политики, и се надявам нашите избиратели да върнат доверието в нас.

Нашата коалиция е заедно, имаме много добър диалог", допълни Петков.

На въпроса за коментар на Радан Кънев, че коалицията върви по нанадолнището, Петков каза, че това си е лично негово мнение. 

 

Попитан дали ще предложат свой кандидат за председател на парламента Петков каза, че сега влизат в дискусия с коалиционните си партньори, за да изградят позиция по темата. 

Кирил Петков каза, че ще решават и за ръководството на парламентарната група на ПП-ДБ. Но нашата коалиция е заедно, имаме много добър диалог и очаквайте да сме много конструктивни за политиките, в които вярваме и са част от нашата програма, добави той. 

Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможноЛидерът на ГЕРБ ще предложи Рая Назарян за председател на НС