Досегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще представят политическия си проект в неделя, 19 септември. Поканата до медиите е под наслов "Продължаваме промяната".

Асен Василев и Кирил Петков обявиха, че ще участват в изборите, след като приключиха мандатите им като служебни министри - съответно на финансите и на икономиката.

Бившите служебни министри ще представят идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната утре в 11 часа в неформална обстановка. Мястото на срещата, на която ще пръсъстват и техни съмишленици, е център „Проджект лаб“ на столичния бул. „Мария Луиза“ №58, съобщават от "Продължаваме промяната". Дали проектът ще бъде представен в зала "Хармония" или в кафето на центъра ще зависи от това колко журналисти и симпатизанти ще заявят присъствие, посочва OffNews.

Кирил Петков коментира, че няма време за регистриране на политическа партия и за това двамата ще "търсят партньори".

"Има нужда от нов играч на терена. Няма нужда да ги делим на стари и нови. Става дума кои от играчите, включително и от формациите на промяната наистина искат да демонтират мафиотския модел", заяви Мая Манолова пред БНР. 

Манолова посочи новия проект на Петков и Василев и обединние "Демократична България" като потенциални партньори на Изправи се БГ! в евентуално обединение преди или след изборите.