Кирил Добрев ще се опита да изведе БСП до победа на местния вот наесен. Зам.-председателят на партията оглави червения предизборен щаб  с решение на Националния съвет на левицата.  Постът беше овакантен от Георги Свиленски, който хвърли оставка след загубата на евровота.  Добрев бе предложен за шеф на щаба на Националния съвет от соцлидера Корнелия Нинова и получи подкрепата на 78 членове на днешния пленум, "против" бяха петима, а трима се въздържаха.

Преди това пак по предложение на Нинова от Изпълнителното бюро беше отстранен Валери Жаблянов, а в ръководния орган влязоха седем нови членове. 

Пленумът не откри нарушения в изразходването на бюджета на БСП за първите 6 месеца на годината и прие финансовия отчет на Нинова.

Близо 90 души от партийния апарат обаче ще бъдат съкратени поради недостиг на пари след орязването на държавната субсидия.  От 148 души на щат, вече ще останат 64.

Жаблянов аут от бюрото на БСП, само 10 гласуваха за негоПредложението от Нинова седем нови членове на ИБ одобрени от Националния съвет