"Имотът на Росенец е продаден по времето на Иван Костов, по времето на Орешарски е узаконен. Сега наследниците на тези партии ни питат защо ние не правим нищо. Не съм имал никакво намерение да изпълнявам заповеди на НСО, които противоречат на Конституцията и да охраняваме периметри на паркове, градини или частни имоти. Казахме ясно, че тези които хвърлиха на земята българското знаме трябва да бъдат наказани. Защото тези, които сега говорят по темата не им се е налагало да бъдат на погребение на български военослужещ, чийто ковчег е покрит със същото това българско знаме. И сега излиза, че вината за това била на правителството. И то при положение, че НСО не е подчинена на министър- председателя" бе коментарът на вицеприера и военен министър Красимир Каракачанов по темата. 

Той коментира и изявлението на президента Радев, като отбеляза , че е чул държавният глава да призовава полицаите да не изпълняват спуснатите им заповеди, но не чул призивите към платените провокатори, които снощи съвсем съзнателно са атакували полицията. 

"Не отричам правото на всеки българин да протестира , да иска промяна, но очаквам всички  организатори да призоват хората да не провокират полицията. българския полицай не е враг на обществото. Защото  когато на някой му се наложи ходи в полицията, а не в президенството. Има 4 ранени полицаи. Призовавам българските  полицаи да бъдат толерантни, но все пак те имат право да защитават себе си" каза Какачанов. 

Той заяви, че конфронтацията мужду инстуциите не води до нищо добро. "Да не предизвикаме анархолибералите и те да започнат трошат магазини и да горят автомобили като в Щатите. Има начин да изразиш волята си без да нападаш полицаи" категоричен е Каракачанов. 

Според него единственият изход от тази ситуация е диалог и призова за национална отговорност.

"Всичко друго е настройване на българин срещу българин, брат срещу брата" каза в заключение Каракачанов. .