Различни политически формации сме и е нормално да има разногласия. Така военният министър Красимир Каракачанов коментира дали има разногласия между ГЕРБ и патриотите.

Според него най-големия проблем и дебати са относно интеграцията на ромите. На последния коалиционен съвет преди два дни се разбрахме за да влезе законът за доброволната военна служба, допълни Каракачанов.

Продължава и модернизацията на българската армия. Министърът е категоричен, че кризата с коронавируса не трябва да бъде причина това да бъде стопирано.

"Нищо не е спирано, просто е забавено заради ситуацията с коронавируса. Нито за бронираните машини на армията, нито за кораба, нито за проекта за новите американски самолети F-16 блок 70 и за модернизацията на танковете не са спрени - нищо не е спряло", заяви Каракачанов пред БНТ.

За кораба на 16-ти се подновяват преговорите - немска фирма ще бъде основен изпълнител на проекта, като корабът ще бъде строен в българска корабостроителница, допълни той.

Първата група пилоти за F-16 блок 70 тръгват на обучение след няколко дни. След първата група пилоти ще замине втора и в рамките на 2 години те ще получат своята квалификация.

Армията трябва да има готовност да реагира - това, че сме членове на НАТО, не ни гарантира сигурност. Трябва ние да имаме способност да реагираме и да се обучаваме. Три поредни години заплатите на българските военнослужещи се увеличават, искам в бюджета за 2021 г. да се заложи увеличение от 10%, каза Каракачанов.