Искам да изкажа съболезнования на загиналия българин в Германия. Това каза пред БНТ председателката на парламента Цвета Караянчева. 

"Разделението за което работи президента 3 г. обра своите плодове на шествието за Левски. Няма как да има освирквания. Оскверниха смъртта на Апостола. Не беше уместно да се прави това шествие в този ден. Едното беше поклонението на църквата, другото беше неговото. Нека има шествие, нека има такива прояви, но не в деня на Левски, когато всеки родител хваща детенцето си и го води там. През целия ден всеки оставаше по едно цвете. Къде отива поклонението? В такива моменти българите трябва да са обединени", каза тя. 

"Имаше партии, които обикновено са обичайните протестиращи. Да, имаше и хора, които са дошли да видят президента. Никой не спира правата му. Но вие как се почувствахте, аз се почувствах обидена. Не мисля, че беше уместно това събитие в този ден", каза още тя.

"За мен Румен Радев трябва да бъде обединител, трябва да бъде и моят президент, не само на БСП. За тези 3 г. какви проблеми е решил той на хората? Когато участваш активно в политиката, няма как това да не бие по твоя рейтинг, не може да угодиш на всички. Правителството се справя и е стабилно. На 30 януари и президентът го каза, след 4 дни свали доверието, въпреки, че няма как да го свали, защото то е дадено от българските граждани. Нека критикува, за нас е важно да има коректив, но нека има конкретика", каза още Караянчева. 

"Правителството мисли и работи за всички български граждани. Кой помогна на кмета на Перник? Няма значение кой от коя партия е. Президентът е обединител. След изборите ние ставаме едно. Аз също имам политически пристрастия, но не го правя, винаги гледам в залата да е спокойно, винаги гледам да дам думата на всички. Винаги по една процедура аз съм изключително толерантна да чуя забележките", каза председателката на парламента. 

"Ситуацията в Перник ни подсети да проверим всички язовири. Ние се учим понякога и от грешките си", каза още тя.

"Вчера прочетох едно заглавие - ние сме първенци в намаляването на контрабандата. Това са възможностите на бюджета. Вижте какви градове имаме вече, вижте каква инфраструктура имаме. Ако имаш добър стопанин - къщата ти ще свети", добави Караянчева. 

"Аз не съм съгласна с г-н Симеонов за медиите. Те са коректив, трябва обективно да отразяват. Никой политик няма право да ги контролира или насочва или да оказва натиск. Те са свободни и имат право да коментират, каквото решат. Има граници, които не трябва да се престъпват. Иван Гешев каза: Няма да позволя политици да ми казват какво да правя. Всеки има право да дава съвети, но не и къде да се насочват действията, той си знае работата, затова е там", каза Караянчева. 

"Аз не съм за машинното гласуване. Ще дадем сума немалка и тя не е еднократна - ще има поддръжка, складиране, обслужване.