Изненадващо назначение бе направено в Община „Родопи”. Бившият кмет на район „Южен” и председател на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев е новият зам.-кмет в общината. Той бе представен от кметът Павел Михайлов и другото му вице – Владимир Маринов.

Ресорът на Инчев ще бъде "Образование и социални дейности". Лидерът на ВМРО каза, че ще работи за по-добра услуга и образование в селата от Родопската яка. Още повече, че населените места растат с невиждани темпове.

"Благодаря за поканата, която ми беше отправена. Община „Родопи” е изключителна привлекателна за живеене, това създава и много трудности. В качеството си на експерт, ще давам експертни предложения за решаването на проблемите. Надявам се скоро да има реални действия в сферата на образованието – детски градини, училища, сграден фонд и методики за обучение”, каза Инчев.

„Борислав Инчев е изключително уважаван е от мен и се надявам да се впише добре в екипа ми. Ще се стремим заедно да направим така, че образованието да излезе водещ приоритет в моя мандат. Убеден съм, че това ще се случи", каза Михайлов.

Той оповести, че в общината има нужда от разширяване на детските градини и училищата. Една от най-важните задачи, която си поставя новото ръководство на „Родопи” е изграждането на нова детска градина в село Браниполе. Проектът е за близо 4 милиона лева и вече е представен в Министерството на образованието. Новата детска градина ще реши проблема на три села в общината – Браниполе, Брестник и Белащица.

Изцяло новопостроена сграда, предназначена за  ясла ще посрещне най-малките жители на село Ягодово още този септември. Две детски градини ще бъдат санирани това лято – в Устина и село Първенец. В момента текат ремонти в детските заведения в Крумово и Брестовица.

Около 1200 деца посещават детските градини в община „Родопи” във всички 12 заведения на територията на населените места, информира Владимир Маринов, заместник-кмет в общината.  И в свой стил се пошегува, че първата заплата в община "Родопи“ трябва да отиде за почерпка на колектива.

 

Очаквайте подробности!