Ръководството на Народното събрание е отнело акредитацията на журналисти от партийната телевизия „Алфа“, оплакаха се депутатите от „Атака“. Според тях по настояване на техни колеги от патриотичните формации НФСБ и ВМРО журналистката Радослава Маринова също не е допусната тази сутрин до сградата на парламента, за да може да изпълнява своите задължения.

Името на репортерката нашумя, след като народният представител от „Обединени патриоти“ Петър Петров я попита какво бельо носи пред телевизионната камера.

„Народното събрание за пореден път наруши закона, като този път погази свободата на словото. Вместо да изгони Петър Петров от НФСБ, изгони журналистите на Алфа! Цензура!!! И това защото само тази медия попита патриотите от НФСБ и ВМРО защо не подкрепиха педложението за 300лв. минимална пенсия!“, написаха от „Атака“ във Фейсбук.

По-късно дадоха и брифинг по темата, по време на който Павел Шопов се оплака, че пиарката на тяхната група снима с телефон, защото екипът на "Алфа" е с отнети акредитации. 

От партията на Волен Сидеров, който напусна НС и стана общински съветник в София, обявиха още, че ще внесат проект на декларация на Народното събрание, с която да информират Европейския парламент за решението на българския Конституционен съд по темата за Истанбулската конвенция.