Бойко Борисов  поема изпълнителната власт в България за трети път, след като се закле днес пред Народното събрание. Депутатите гласуваха с  133 гласа „За”, 100 „Против” и 0 „Възраждали се”.  За лидера на ГЕРБ гласуваха ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля

Борисов бе представен от председателя на парламентарна група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Надявам се, че от днес полагаме началото на едно ново, добро бъдеще за България. Убеден съм, че с парламентарната подкрепа и с конструктивната опозиция ще можем да постигнем всичко, което очакват от нас както в България, така и по света”, посочи Цветанов.

„След гласуването на българския народ, ГЕРБ и Обединени патриотите поемат отговорността да управляват страната в следващите 4 години. В името на българските граждани ГЕРБ и Обединени патриоти загърбихме различията си заради националните интереси”, каза Бойко Борисов при представянето на персоналния състава на кабинета.

Той представи програмата за управление на коалицията - повишаване на минималната и средната работна заплата, председателството на ЕС, подобряване на здравето на нацията.   "При изпълнение на мерките в програмата гарантираме минимална работна заплата от 650 лева и средна заплата от 1500 лева в края на мандата. Ще подкрепим растежа на икономиката и демографските проблеми в страната. ", каза Борисов.

По-рано президентът Румен Радев подписа указ за новия кабинет. Предстои и гласуване!