Десислава Иванчева даде заявка, че ще участва и на местните избори през есента. Тя обяви това пред Bulgaria ON AIR, веднага след като излязоха първите прогнозни резултати за евроизборите.

Бившият кмет на столичния район "Младост" събра около 2% от гласовете като независим кандидат и по този начин изпревари в прогнозите партии като "Атака" и НФСБ.

Иванчева каза, че резултатът от евровота е голяма победа за нея, тъй като кампанията ѝ е водена от ареста и собствения ѝ дом.

"За мен събраните 2% на евроизборите са победа. Все пак две големи партии останаха зад нас. Това също така е добра възможност да се опитаме да станем по-силни на следващите избори през есента. С кандидатурата си на тези избори исках да покажа, че хората можем да участваме в управлението. Резултатите го показаха - щом толкова хора гласуваха за нас, значи ни подкрепят и вярват, че сме невинни ", заяви тя.

Иванчева допълни, че е готова на местните избори да се обедини с различни граждански сдружения, които да участват във властта, но бе категорична, че няма да се коалира с нито една политическа партия.

"Оттук нататък ще продължим борбата. Ясно е, че гражданите искаме да участваме в управлението на страната. Ниската избирателна активност е шамар за управляващите. Очевидно е, че народът вече не вярва на партиите и не е съгласен със статуквото. През есента ще търсим подкрепа. Ще видим какви варианти имаме. Със сигурност ще търсим граждански сдружения, с които да се обединим. Сега се обединихме за две седмици и всички видяха какъв резултатът. Всеки, който припознае нашата кауза, е добре дошъл при нас. Ще останем самостоятелни, а не обединени с други политически партии", заяви Иванчева.

Подсъдимата бивша кметица на столичния район "Младост" очаква да има обрат и по делото срещу нея и Биляна Петрова.

"Една от съдебните заседателки - Мария Праматарова-Щуркова, се оказа, че е член на 23-та РИК, което е в моята секция. Това е конфликт на интереси. Би трябвало делото да се върне в първоначална фаза за разследване", настоя тя.

"За мен не е случайно. Защо точно 23-ти РИК?! В момента правим проучване", каза още Иванчева.

Снимка: БГНЕС