Иван Костов поиска извинение от българското общество. Набедиха ме, че съм купил половината от нещата, които са продадени по време на приватизацията. Това е задушаваща измама и лъжа. Аз в приватизацията нито съм купувал, нито съм продавал. Това заяви експремиерът по bTV.

Той бе категоричен, че нито той, нито семейството му, нито пък "30-те му братовчеди" са участвали в раздържавяването под каквато и да е форма. 

"Няма как да намерят нещо нередно, защото не сме се включвали в процеса на приватизация. И знаете ли, че ролята на министър-председателят е да управлява огромен икономически процес на смяна на системата. Изважда се страната от катастрофа и се създава пазарна икономика", заяви Иван Костов. Той отрече, като истинно и твърдението на президентския съветник Стив Ханке, че Петър Стоянов му се е обадил, за да му държи сметка по отношение на корупционно участие.
 
Не призна като вярно и изказването бившия съветник на Стоянов, че се е появило куфарче с доказателства срещу Иван Костов и приближените му. Експремиерът обяви, че още тогава са били повдигнати обвинения срещу Захари Желязков - шеф на Агенцията по приватизация, Александър Божков, както и срещу поне двама министри от правителството. По думите на Костов, обвиненията са отпаднали в съда след продължителни процеси.

"Не е вярно, че някаква давност е спасила тези хора. Те бяха изтормозени с дългогодишни процеси. А Петър Стоянов не ми е казвал на мен, че има такова куфарче с доказателства", каза в заключение Иван Костов.

Той отказа да коментира защо е сменил 10 свои министри и вицепремиери в края на 1999 г. И посочи, че са проверени 500 сделки след 2001 г., потвърждавайки за невярно твърдението, че давността и на други такива дела, е изтекла.