Дончо Киров е пети в листата на ЗС „Александър Стамболийски” за Общинския съвет в Пловдив. В момента той работи като директор „Вътрешна сигурност”  в голяма охранителна компания.  Зад гърба си има успешна кариер, като полковник в армията.

Последната му длъжност е началник – сектор в служба „Военна информация” към Министерството на отбраната.

Завършил е ОТМТ „М.И.Калинин” в Пловдив, а след това се е дипломирал, като военен инженер във ВВНАУ „Г. Димитров” в Шумен.

По време на службата си в Министерството на отбраната е заемал различни командни длъжности, като през по-голямата част от службата си е бил на позиции, свързани с осигуряването на секретността във формированията, където е служил - Ракетната бригада в село Марино поле; Военна академия „Г.С.Раковски” – гр. София; 68 бригада специални сили – Пловдив.

Приоритетите на Дончо Киров са свързани с подобряването на сигурността и обществения ред в Пловдив. Той има редица идеи, как пловдивчани и децата им да се чувстват по-сигурни и спокойни за здравето и имуществото си.

Експерт по сигурността обявява война на дилърите около училищата в ПловдивДончо Киров е пети в листата на Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски” за Общинския съвет

Първата му цел е свързана с  осигуряване на сигурността на децата в училище и недопускане на  наркопласъорите в близост до тях.  Другите два са свързани с подобряването на мерките за видеонаблюдение, което ще осигури повече сигурност, а също така ще се опази общинската собственост.

„Видеонаблюдението е един от най-ефективните способи за превенция на престъпността. Заради своето естество информацията, която се събира посредством този способ, може да се окаже безценна за успешното провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия по отношение на редица видове престъпления, извършени на публични или обществени места”, смята Киров.  Като осносни препоръки, които биха довели до повишаване ефективността на опазването на обществения ред и сигурността той изтъква:

-Разработване на стратегия за последователно и целенасочено въвеждане на метода на видеонаблюдението на територията на  Пловдив, като се стартират пилотни проекти в и около идентифицираните „горещи точки“ по отношение на няколко основни вида престъпления, като например грабежи, хулигански прояви и вандализъм;

-Обсъждане с представители на бизнеса и охранителните фирми на територията на Пловдив за възможностите за разширяване обхвата на частното ползване на камери за видеонаблюдение в града и възможностите за стимулиране на такива частни собственици, когато оборудването се инсталира на места, които имат и обществена значимост и представляват интерес за органите на реда;

-Създаване на единен регистър на съществуващите камери за видеонаблюдение, както публични, така и частни и да се провежда периодична оценка на състоянието на престъпността в покритите от системите за видеонаблюдение ареали.

Друг приоритет на Дончо Киров е полагащото се внимание на възрастните хора в Пловдив, които имат нужда от подкрепа и помощ.

„Важна част от мероприятията по опазване на обществения ред и сигурността на възрастните хора е провеждането на превантивна дейност с тях”, смята офицера от армията.

 Ето някои моменти, които биха подобрили качеството й и повишили ефективността й в програмата на Киров:

-Създаване на работни групи, в които да се включват районните инспектори, представители на кметството на района, социални работници, представители на БЧК и експерти от охранителни фирми действащи на територията на квартала като гост лектори;

-Провеждане на ежемесечни срещи между тези групи и възрастните хора в пенсионерските клубове по райони, като ги запознават с криминогенната обстановка към момента, провеждат разговори и разяснителна дейност с цел предпазването им от различните измами и посегателства, получават обратна информация за наличието или възникването на проблемни за възрастните хора места от района;

-Създаване на пилотен проект за формирането на групи от възрастни хора готови да извършват наблюдение на части от квартала по местоживеене и информиране на районните инспектори при наличието на съмнителни лица, извършването на противоправни деяния и вандалски прояви на прилежащата територия.

Бандити, крадци и дилъри на дрога вилнеят в "Южен"! А има начин да се спрат!Независими експерти по сигурността чертаят мерките за справяне с проблемите

 

Купуването и продаването на гласове е престъплени