Финансовият министър Владислав Горанов опроверга версията, че ГЕРБ и БСП тайно са се договорили да вдигнат държавната субсидия за партиите от 1 на 8 лева за глас. За такава "задкулисна договорка" алармира тази сутрин лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. "Позицията на ГЕРБ държавната субсидия на партиите да е 1 лев на глас остава непроменена. Не ми е известна такава договорка, нека мине гласуването и ще видим дали тези подозрения ще се материализират", коментира Горанов.

Нашата позиция остава непроменена, категоричен бе той. И уточни, че и личната му позиция е твърда още от лятото.

Субсидията ще остане 1 лев, това са очакванията и политическите позиции, като имаме предвид съотношението в пленарната зала, допълни финансовият министър.

Попитан за това дали очаква различен вот от коалиционните партньори от "Обединени патриоти", Горанов отговори: Когато имаме различни позиции си запазваме правото да гласуваме различно, не съм водил разговори с тях.

По-рано Карадайъ разкри и как идеята на БСП субсидията да скочи на 8 лева ще се прокара в парламента. "Информацията, която имаме е, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав в залата, за да мине предложението на БСП", заяви Карадайъ. Той припомни позицията на партията, че ако има субсидия , тя трябва да гарантира финансирането на политическите партии, които са парламентарно представени.