Георги Гергов за пореден път скочи на Корнелия Нинова и заяви, че няма да участва в незаконната незаконна процедура за председател на БСП.

“Корнелия Нинова, председателстваща БСП 4 години, постоянно нарушаваща Устава 

на партията, се опитва днес, отново в нарушение, да присвои БСП с втори председателски мандат” това заяви  Георги Гергов по повод съобщеното от Нинова,  че по Устав има лично право да назначи Владимир Москов, заместник-председател на БСП и кмет на Гоце Делчев.

“Аз съм законно избран за председател на Областната и Градската организации на БСП -Пловдив. Незаконна е процедурата за избор на председател на БСП, която Нинова, в свой интерес, прокарва в разрез с висшите правомощия на НС на БСП. 

В съобщението се казва още, че от Националния съвет ще свикат Пленум на БСП заради действията на Нинова.

„Аз, Георги Гергов, ще запазя партийното си и лично достойнство и няма да стана съучастник в незаконни действия на Нинова. Аз, Георги Гергов, мога да стана председател на БСП по законна процедура. Но не мога и не искам да се кандидатирам и да стана председател на БСП, избран незаконно по процедурата “Нинова”!”, пише още Гергов.

Нинова отново влиза в битка за лидер на социалистите, номинирани са 52-маОт 12 август излизам в кампания, предоставям правомощията си на Владимир Москов, съобщи председателят на БСП