ГЕРБ печели частичните избори в 9 селища на първи тур. Това са Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак. На балотаж с БСП другата неделя отиват кандидатите на ГЕРБ в с.Карлуково (община Луковит) и с. Тенево (община Тунджа).

Новият кмет на Стрелча е Георги Павлов, издигнат от инициативен комитет. За него са гласували 57 процента от избирателите. За нов кмет на Септември - с 90% от гласовете, беше избрана Васка Рачева, също издигната от инициативен комитет.

В белослатинското село Соколаре със 71 процента спечели Йошка Цветкова от ГЕРБ.  

Новият кмет на луковитското село Карлуково ще бъде избран на втори тур. На балотаж отиват Петко Иванов от БСП за България и Марияна Маринова от ГЕРБ.

Частичният избор за кмет на село Бохот, община Плевен, печели Бойка Пъшева, издигната от "Демократична България". За нея са гласували 329 от избирателите.

Кмет на Медовина със 184 действителни гласа става Тодор Борисов от ГЕРБ, на Славяново, с 226 действителни гласа - Алтънай Ереджебова от ДПС, а на Водица - Иван Иванов от „БСП за България“ със 159 гласа.

Юзджан Рамаданов от ГЕРБ печели на първи тур изборите в кметство Киченица, община Разград. Той е получил 169 гласа.

Зейти Адем, издигнат от ДПС, е избран на първи тур за кмет на кметство Къпиновци, община Исперих. За него са подадени 90 действителни гласа.

Юксел Алиев от ДПС е избран за кмет на дуловското село Водно. Той е получил 275 действителни гласове.

Кандидатите на ГЕРБ спечелиха изборите за кмет в две села във Варненска област. Кандидатът на партията Иван Параскевов в най-голямото село в района на Провадия – Бозвелийско, печели с 516 гласа пред опонента си от БСП Живко Панев.

В село Брестак, община Вълчи дол, кандидатката на ГЕРБ Нели Лефтерова беше единствен кандидат и спечели подкрепата на над половината избиратели с право на глас.

Метин Латифов спечели изборите за кмет на айтоското село Карагеоргиево. За него гласуваха 417 души. Латифов е издигнат от ГЕРБ.

Радостина Сусанина, издигната от инициативен комитет, беше избрана отново за кмет на кюстендилското с. Овчарци, община Сапарева баня.

Емине Сербез е новият кмет на бургаското село Изворище. От 158 души, имащи право на глас, за кандидата на ДПС са гласували 150. Емине Сербез бе единствен претендент за кметския стол.