ГЕРБ държи партийната субсидия да падне от 11 на 1 лева, а Атака ще подкрепи предложението в пленарна зала. НФСБ и ВМРО остават против драстичното орязване на парите.  Това стана ясно след днешната консултация между партньорите от управляващата коалиция.

Шефът на депутатите от партията на Борисов Даниела Дариткова обясни, че ГЕРБ не смятат да правят промени в първоначално внесения проект от Министерския съвет.

Няма смисъл от консултации за субсидиите при една такава смяна на позицията на ГЕРБ, коментира преговорите лидерът на НФСБ Валери Симеонов .

Той попита след като има промяна в позицията на 180 градуса за пореден път за какво да се правят срещи. „Като поканим другите партии какво да им кажем: „Ние миналата седмица ви призовахме да коментираме, уточняване и намираме мехенизъм за финансиране на партиите“, а днес да ги съберем и да им кажем: „Няма да стане това нещо, ще гласуваме 1 лев.

Няма смисъл от консултации с останалите партии при една такава смяна на позицията на ГЕРБ“,заяви видимо ядосан Симеонов. Попитан дали може да се обърне резултатът в пленарна зала, Симеонов поясни, че като народен представител в 44-ото Народно събрание при този брой депутати в различните партийни групи не вижда как ще се обърне решението. На въпрос дали може заедно с БСП да се отхвърли това решение, Симеонов отговори: „А, с БСП ще направим мнозинство. Можете ли да смятате, извинявайте“.

"Нас никой не ни е канил на консултации за субсидиите. Изразили сме своята позиция, че сме против 1 лв. субсидия", заяви пък червеният депутат Александър Симов.