С много танци, весело настроение и усмивки за шеста поредна година бе открит националният фестивал „На хорото под тепето" от заместник- кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика" Петър Зехтински и кандидата за кмет на район „Централен" и водач на листата за общински съветници на коалиция „Кауза Пловдив" Георги Титюков.

„Пожелавам Ви на първо място здраве, да продължавате с тази нестихваща енергия да запазвате традицията в българските народни танци и да предавате наученото на новите поколения", обърна се към присъстващите Георги Титюков. „Радвам се, че фестивалът „На хорото под тепето" се превърна в традиция и имаме възможност за шеста поредна година да го реализираме. Благодаря на Цвятко Маринов и на „Луди-млади" за добрата организация", допълни още той.

Фестивалът всяка година събира над 400 участници от различни краища на България.

„Невероятна енергия, уникална атмосфера и много красота виждам тук на фестивала. Хората, които с такава емоция танцуват и с ентусиазма си запленяват всички ни, са още една причина да се гордея, че съм българка", заяви кандидатът за кмет на район „Южен" на коалиция „Кауза Пловдив" адвокат Рени Стефанова.

Поканените участници и гости са любители на българските народни танци, хора, които танцуват не само за удоволствие, но и съхраняват и запазват българския фолклор и традиции.

Тази година във фестивала участие взеха групи от София, Габрово, Трявна, Ловеч, с. Първенец, Пловдив, Бяга, Асеновград, с. Царацово, Благоевград и гара Елин Пелин.

TrafficNews.bg