Имаме единно мнение с работодателските организации по нашите предложения за насърчаване на българското производство и индустрия. Това  каза   Георги  Търновалийски, водач на листата на БСП за България за област Пловдив след провелата се днес среща с представители на БТПП, КРИБ, БСК и АИКБ.

В разговор за проблемите, стоящи пред бизнеса, бе постигнато единомислие по въпроса за нуждата образованието да бъде свързано с потребностите  на предприятията. Предложенията на БСП за професионално обучение и  изготвяне на Карта за висшето образование – „Бизнес-образование”, с която във висшите училища да се залагат специалности, които са необходими за фирмите бе посрещнато радушно. Представителите на работодателските организации заявиха готовност да направим Пътна карта за цялата страна – къде и кои фирми в страната, от какви и колко специалности имат нужда, коментира финансистът.

Ние заставаме  категорично за това държавата да поема издръжката за необходимите специалности във висшите учебни заведения и в професионалните гимназии, за да се гарантират подготвени кадри за бизнеса, заяви Търновалийски. „Зная, че и големите предприятия, и малкия и среден бизнес, които са гръбнакът на икономиката имат остра нужда от въвеждането на ясни правила и затова представихме визията си за  ролята на държавата, като имаме  една цел - защита на българското производство", обясни той.

"На срещата бяха представени и вижданията ни за промяна в законодателството в сферата на земеделието с налагане на таван за субсидиите на един производител и разпределяне на средствата на малките производители на месо и мляко", поясни водачът на листата на БСП за България.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!