Георги Тахов, новият министър на земеделието в служебното правителство, положи клетва пред Народното събрание.

Една от първите задачи на Тахов като министър е планираната по-късно днес среща с представители на земеделските браншови организации у нас. В срещата ще участва служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова. Двете страни трябва да обсъдят въпроси свързани със сектора, като целта е правителството в диалог с браншовите организации, в спешен порядък да намери решение на най-неотложните проблеми.

Тахов стана министър на земеделието на мястото на Кирил Вътев, след като президентът издаде указ за назначаването му на 22 април. Като мотив за рокадата в МЗХ бе представен продължаващото напрежение и недоволство в аграрния сектор.

Служебният премиер Димитър Главчев, който беше назначен от президента и за външен министър не е необходимо да полага клетва пред Народното събрание, уточни председателят на парламента Росен Желязков, предаде БГНЕС.

"Премиерът Главчев е положил клетва като член на Министерския съвет. Затова клетвата като член на МС ще бъде положена от назначения за министър на земеделието и храните Георги Щерев Тахов", каза Желязков.