Няма да е излишно, ако държавата остави малко на диета партиите. Бил съм лидер на БСП в най-тежкото време, без лев субсидия. Сега с АБВ направихме една кампания без субсидия. Значи може и така. Това заяви пред bTV Георги Първанов, президент на България в периода 2002-2012 година.

"От няколко седмици гледаме как партиите отново занимават хората със собствените си партийни въпроси, а има толкова много проблеми на самите хора, на обществото и държавата, а ние сме се вторачили в субсидията", допълни той.

По думите му основният проблем е в корпоративния вот и купуването на гласове, а големите пари за това не идва от субсидиите, а се въртят под масата.

Относно положението в БСП, от която беше изключен преди години, Първанов заяви, че тя в е в криза. За лидера Корнелия Нинова заяви, че тя е влязла от задния вход в партията, а резултатите от последните избори говорят за нейното управление.

Относно изказването на македонския президент Стево Пендаровски за Гоце Делчев, президентът (2002-2012 г.) заяви: "Безпрецедентно е признанието, че Гоце Делчев е българин, трябва да го адмирираме и надграждаме. Оценявам това като наш успех, на колегите от АБВ, защото ние от две години водим тази битка", припомни Първанов. "Самото изказване е добра стъпка в необходимата посока", каза още той.