Преднамерената опозиционност не е от полза на Пловдив. С всички колеги от Общинския съвет сме колеги, с които ще работим за хората, гласували за нас, каза адв. Георги Колев от ЗС "Александър Стамболийски". Партията има петима съветници в местния парламент и те ще подкрепят смислените и аргументирани предложения без политикантстване.

Нямаме нито едно назначение на нито една позиция в общинската администрация. Това дава възможност да не се чувстваш заложник спрямо никого и да гласуваш по съвест. Тези хора, които твърдят, че са честни, а са се продали за елементарни заплати не са честни, те са лесни. 

Георги Колев обяви пред БНР, че е готов да приеме поста на председател на Общинския съвет Георги Колев, ако бъде издигнат за поста.

Аз съм от малкото съветници, който започва четвърти мандат, 22 години съм адвокат, три мандата съм заместник- председател. Ако колегите издигнат моята кандедатура, аз бих приел такъв пост, защото това мога да правя, това съм учил, това съм работил. Всичко ще зависи от волята на общинските съветници и от характера, който новият Общински съвет иска да излъчи.

Георги Колев посочи, че симпатизантите на партията са подкрепили ГЕРБ на втория тур, но отрече с това да "вдига цената" на формацията.

Той коментира и участието на Илия Матаков на балотажа в район Източен. Матаков загуби от Иван Стоянов от ГЕРБ.

Нормално е да имаме този резултат, пред нас е най - голямата партия в страната, но зад нас са пет парламентарни партии.

Ниската избирателна активност е следствие на държавното отношение към изборите в България. Колкото по- ниска е, толкова по- голяма част от партиите на статуквото оцеляват. Тази система може да бъде разбита само, когато хората масово излизат да гласуват, коментира още Колев.

Днес Пловдив се представлява от политическо малцинство. 

Ние, общинските съветници, сме избрани от политическо малцинство и трябва да сме много по- скромни в преценките за себе си поради този факт.