Бизнесменът и бивш член на ИБ на БСП Георги Гергов призна, че е имал лична амбиция БСП да спечели последните парламентарните избори и след това партията да направи коалиция с ГЕРБ.

„Моята лична амбиция беше, след като имаме 2 милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилен път”, каза той в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Разговаряли сме с Бойко Борисов няколко пъти по тази тема, разкри още той.

По думите на Гергов такова управление е възможно, щом в Европа го правят. Според него при такава коалиция премиер можел да бъде „трети човек”.

„Борисов е израснал политик. Той е совалка, той е носител на мира в момента в Европа”, подчерта Гергов.

Бизнесменът обаче отрече възможността да го видим в редиците на ГЕРБ с думите, че не е предател.

„Ние водехме 10 дни преди всички изцепки, които се случиха. Бяхме победители и в следващия момент започваме да говорим за Бузлуджа”, подчерта той.

С последната битка загубихме войната, категоричен беше Георги Гергов.

ЦУМ-гейт” е затворена страница за мен, подчерта още бизнесменът.

„Корнелия дойде в Пловдив инкогнито и после ме помоли да не обявяваме това по медиите. Срещна се с областния съвет  и разговаряхме два часа. Не беше лицеприятно това, което си говорихме. Имам го на запис, но не е за обявяване”, посочи Гергов.

По думите му Корнелия Нинова му е предложила „компенсация”. „Корнелия ми каза: Жоро, аз разбирам, че не си виновен, какво да направя, за да се компенсирам”, твърди Гергов.

„Аз не искам компенсация, не искам БСП да е циркаджийска партия. Аз съм обиден от това, че така се постъпи с мен”, отбеляза той. Той допълни, че колкото по-рано си тръгне Корнелия Нинова от БСП, толкова по-добре за партията.