Георги Георгиев е кандидат за кмет на район „Западен“ от Коалиция „Кауза Пловдив“.

Уважаеми съграждани!

Като досегашен заместник-кмет на района си мисля, че „Западен“ се нуждае от няколко конкретни и важни неща, които реално могат да се изпълнят в следващите 4 години с вашата подкрепа. За мен е важно, да ви запозная с моята визия за развитието на нашия район: 

УДОБНИ ВРЪЗКИ С ГРЕБНАТА БАЗА И ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКС ЗА ОТДИХ И СПОРТ

Нашият квартал по права линия  е най-близо до зелената перла на града – Гребната база и нейните паркове, но пешеходният достъп до нея е значително затруднен от определени посоки.  Заради транспортните коридори в Пловдив до тази  зона е по-лесно да се придвижат хората от другите райони. Не е редно жителите на район „Западен“ да имат пречки, за да се възползват от нещо, което се вижда от прозорците им, и да се налага да стигат до това място по заобиколни пътища. Трябва да се направят  най-вече удобни пешеходни подходи и алеи към тази зелена зона от всички страни. Реално, това може да се реализира  за срок от година и половина, като средствата бъдат планувани в бюджета поетапно.

БЕЗПЛАТНО ПОЧАСОВО ПАРКИРАНЕ ДО УЧИЛИЩА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ЗА РОДИТЕЛИ

Всички знаят, колко са важни децата, колко е затруднено за родителите паркирането сутрин и колко време им отнема, за да оставят детето се в детската градина или училище.  Идеята ми е да въведем почасово безплатно  паркиране за родители на деца, около детските градини, яслите и училищата. За да може всеки от нас да паркира удобно и да заведе сутрин или отведе вечер детето или децата си.  Един кмет на район като нашия, трябва ежедневно да работи по този въпрос – докато той стане реалност.

УДОБНИ И БЕЗОПАСНИ ТРАСЕТА ЗА ДЕТСКИ КОЛИЧКИ

Една майка с дете в количка трябва да може да се движи безопасно и леко из района, без да бъде принудена да избира безопасни и обиколни маршрути, защото някои улици са опасни, неудобни или направо с непроходими за колички тротоари. Майкитетрябва с лекота и радост да се придвижват с детските колички спокойно и безпрепятствено - от дома до кметството, до магазините, до детските градини и до местата за отмора като зелени площи и детски площадки със съоръжения за игра. Правенето на тротоари в квартал „Западен“, ще бъде подчинено на тази функция – да бъдат удобни и проходими за майки с колички, за възрастни хора, инвалиди и пешеходци.

ЗОНИТЕ  ЗА ОТДИХ С ЛЕКОТА МОГАТ ДА СТАНАТ  ПРЕКРАСНИ

Алеите в тях  трябва да се направят удобни, чисти и с хубава настилка. Това не е трудно, нито скъпо. Тези зони се нуждаят от хубави пейки, поддържана зеленина, поддържана хигиена, добро осветление и видеонаблюдение – за да се чувстват хората спокойни и сигурни.

ХИГИЕНИЗИРАНЕ на междублоковите пространства, паркове и градини да стане задължение на районните администрации. И те да контролират тази дейност.  Ако районните кметове контролират работата на общинските предприятия на своя територия, те ще работят по-съвестно и ефективно, защото всеки районен кмет ще е заинтересован  територията му да е почистена добре и в по-кратки срокове. Кметът на града и Общинският съвет на Пловдив ръководят всички общински предприятия, но най-добрият контрол за изпълнението на техните задължения по квартали и улици е ПРЕКИЯТ КОНТРОЛ от страна на РАЙОННИТЕ КМЕТОВЕ. Това е логично, удобно и ефективно.

ОБУЧАВАНЕ НА ДОМОУПРАВИТЕЛИТЕ И  РАБОТА С ТЯХ

Мили съграждани, ако ви е необходима пейка пред или около входа, кошче за отпадъци, което вие да опразвате в големите градски контейнери или ви е необходимо дръвче за засаждане във вашето междублоково пространство, вашият домоуправител просто трябва да постави въпроса в кметството на район „Западен“. Това е ефективното и даващо резултати сътрудничество между граждани и администрация.Тези отношения и това сътрудничество е регламентирано в наредби, с които ние ще ви запознаем, както и с начина да поискате услуга по установения ред.

КВАРТАЛ ПРОСЛАВ

Малкото дете на район „Западен“. Леко откъснат териториално, но зелен и спокоен като никой друг.  В него трябва да възстановим кварталния футболен отбор.  Прослав и жителите заслужават да бъдат във футболния живот на Пловдив.  Футболната емблема на квартала трябва да е жива и в добра спортна форма. За целта ще създадем тренировъчна спортна база на вече съществуващ общински терен. А хората ще имат грижата да изберат измежду себе си най-добрите майстори с кожената топка.

МЯСТОТО НА КМЕТСТВОТО  НЕ Е В ДЕТСКА ГРАДИНА

Всички знаете, че кметството на района се намира в бивша детска градина при кризата с недостига на места. В „Западен“ предстои да се изгради втория многоетажен паркинг в града. Мястото на администрацията безспорно е там.  В основата на паркинга е изключително подходящо да бъде настанено кметството на района с всичките му служби. А отгоре да са етажите за паркиране.  Всички служби, от които се нуждаят хората, ще бъдат  удобно достъпни. Паркирате и слизате при кмета, неговите заместници или в отдела, който ви трябва.  Трябва само да се предложи при строежа и да се реализира. След като кметството се премести, детската градина, в която сега се помещават службите, ще бъде възстановена със значително по-малко средства, като в същото време кризата за недостиг на места ще бъде решена в голяма степен.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ЖИТЕЛИ НА РАЙОН „ЗАПАДЕН“, управлението е  специфична дейност. Създала се е илюзия, че то е трудно и че за всеки проект трябват много пари. ИСТИНАТА е, че за да служиш на гражданите, се иска преди всичко ум, добри идеи и голямо желание.

От вас зависи да проверим това мое твърдение и да реализираме всичко по-горе написано заедно!

Гласувайте с бюлетина номер 13 на изборите за кмет на район" Западен" и за листата с общински съветници на 27 октомври 2019 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!