Началникът на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски се е свързал и е предупредил президента Румен Радев, че е бил той е бил контактен със заразен. Това се е случило преди държавния глава да замине за естонската столица Талин. Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

"На 18-и октомври, в неделя, между 16:00 и 16:30 Радев е получил смс от ген. Мутафчийски, който го е информирал, че е контактувал с хора, заразени с коронавирус. Президентът е отговорил на съобщението. Това може да се провери. Президентът Радев в рамките на няколко месеца направи три невероятни глупости политически. Първата - снемайки доверието си от правителството - доверие, което не е давал. Тогава той се самоизолира от правителството. Втората - опитът за проруски преврат и думите "мутри, вън". Третата са обвиненията на президента, че някой е саботирал визитата му в Естония", заяви Спас Гърневски.

Пловдивският депутат коментира в ефира на Нова телевизия и положителният тест на премиера Бойко Борисов.

Наскоро той беше на една обиколка в страната със зам.-министър Николай Нанков. След това той се оказа, че се е заразил с коронавирус. Премиерът веднага се карантинира в началото, имаше два отрицателни теста, но ето днес е дал положителен резултат. Това каза пред Нова тв политикът от ГЕРБ Спас Гърневски по повод новината, че премиерът Бойко Борисов е болен от COVID-19.

Бойко Борисов е с коронавирусПремиерът е под карантина