За промяна на модела на субсидиите, както към партиите, така и в земеделието,  се застъпиха жители на село Маноле след среща с кандидата за народен представител от „БСП за България” в Пловдивска област Галин Дурев. Основните теми, които хората от пловдивското село повдигнаха,  бяха свързани със земеделските проблеми и битовата престъпност, но присъстващите се интересуваха и от въпроса за партийните субсидии.

„Всичко би било както трябва, ако субсидии получават само парламентарно представените партии. Не е ли това добър стимул за провеждане на ефективна партийна дейност?”, заяви Галин Дурев. Той смята, че така ще се спестят милиони левове на данъкоплатците, а освен това партии, чиято единствена цел е да се докопат до субсидията, ще преустановят своето фиктивно съществуване.

Въпросът със субсидиите за земеделието също бе повдигнат от жителите на село Маноле. Повечето от тях са на мнение, че за да се спре съмнително усвояване на субсидии е нужно те да бъдат изплащани на единица произведена продукция, а на не единица площ. По този начин ще е по-справедливо финансирането и ще се отстранят производителите-фантоми, които държат земя само заради субсидиите.

Не на последно място хората от пловдивското село обърнаха внимание и на проблемите с битовата престъпност, която обхваща все по-голяма част от населените места. Експертът по национална сигурност заяви, че „БСП за България” имат ясна програма за справянето с този проблем, който се превръща в епидемия.  

Според кандидата за народен представител, който е трети в листата,  това може да се реши с правилно управление на човешкия фактор в МВР и адекватни решения при оперативните дейности на полицейските служители.

Кой е Галин Дурев - вижте ТУК 

 

 *Купуването и продаването на гласове е престъпление!