Управляващите имат нужда от още малко време, в което да обсъдят приоритетите на правителството и състава на Министерски съвет.

"Поемам този мандат с чувство за отговорност номинацията ми да бъда министър-председател. Поемам този мандат с чувство на отговорност, защото казваме, че България има нужда от стабилност, но тази стабилност трябва да бъде въз основа на ясни принципи, публичност, прозрачност, споделена отговорност, равнопоставеност в управлението, общи приоритети и желание да върви страната напред чрез реформи. Точно затова сме дошли днес заедно, защото бяхме помолени от колегите от ПП-ДБ за още малко време". Това заяви пред журналисти Мария Габриел, след приключване на срещата с президента. По време на нея тя прие папката за съставяне на проекто кабинет и ще разполага с една седмица да го върне изпълнен. 

„Нямаме различия по отношение на реформите в страната. И приоритетите, и реформите вървят ръка за ръка. Седем дни е срок, който аз не приемам. Трябва ни максимално кратко време да изчистим всичко и да излезем с решение“, заяви вицепремиерът в оставка и допълни, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще опитат да се споразумеят в рамките на 24 часа. 

„юСпоразумението и Министерски съвет вървят в пакет. Важно е всичко да бъде изговорено“, заяви още тя и уточни, че преговорите ще продължат този следобед.

Николай Денков, който я придружи на „Дондуков“ 2 заяви, че имат съгласие за подписване на споразумението между партиите. Тепърва ще се обсъжда състава на Министерски съвет. 

Мария Габриел взе мандата от президента и заяви: България има нужда от стабилностКандидатът за премиер влезе на „Дондуков” 2 заедно с лидери на ПП – ДБ