Столичният кмет Йорданка Фандъкова отново отказа категоричен отговор дали ще участва в местните избори, но обясни, че се чувства в отлична форма преди вота наесен.

"Ако се кандидатирам за кмет на София - решението си ще обявя през септември. Ще изляза с нови идеи, с обновен екип, с достатъчно опит и с енергия. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери ремонтните дейности на ул. „Каменоделска“.

Градоначалникът добави, че предстоящите избори са много важни, за да се продължи развитието на София. "Предстоят изключително важни избори за развитието на града и за продължаване промяната на града. Сериозно се подготвяме. Моето лично решение ще взема и ще обявя през септември", каза тя.

Фандъкова опроверга слуховете, че била уморена. „Чувам непрекъснато и чета, че съм била уморена. Искам да успокоя всички - в добро здраве съм и трудно се уморявам. Мен много ме мотивира работата. Не съм се уморила. Имам сила и амбиция да си свърша работата", отсече тя и добави, че ежедневно се среща с хората в града и обсъжда проблемите им. Последната й среща е била със жителите на с. Кокаляне.

"Коментирахме проблемите на селото. Там правим нови улици, детска площадка, предстои да предоставим стадиона за ползване на местния спортен клуб. В диалог съм с хората", подчерта Фандъкова.

Кметът на София обяви, че до началото на септември или най-късно до първия учебен ден в града трябва да приключат 15-те големи ремонта, които в момента текат.

"Строителният сезон е в разгара си. Работим общо на 15 големи обекта на територията на цялата Столична община. Тази година акцент са ни ключови улици и булеварди в кварталите. Един от големите ни обекти е реконструкцията на ул. „Каменоделска“. Проектът е финансиран по ОП „Региони в растеж“ и включва цялостна подмяна на трамвайните релси, настилката, ново осветление, нови тротоари и нови спирконавеси“, обясни Фандъкова и добави, че в момента там се работи интензивно и не вижда липса на работници.

Градоначалникът подчерта още, че до 15 септември ще бъде освежена маркировката и покрай училищата и детските градини.

Прогнозите са, че Фандъкова твърди ще бъде кандидат на ГЕРБ и наесен, а срещу нея ще се изправи настоящият омбудсман Мая Манолова, зад която ще застане БСП, но и други опозиционни формации.